Някои хора обичат да ремонтират всичко у дома със собствени усилия. В това няма нищо лошо, поне доколкото сме на ясно какво правим. При невнимание човек може да се нарани и да пострада, да не говорим, че можем не само да нараним себе с, но и като добавка да нанесе някоя повреда на току що закупен уред.

Това важи за много неща, които правим, ремонтираме и инсталираме у дома, но в някои случаи се налага да се прояви наистина доста голямо внимание. Такива са случаите, в които трябва да инсталираме перална машина, бойлер или миялна за чинии. Тези три уреда, които току що изброихме, са вероятно най-сложните за инсталиране електро домакински уреди.

Обикновено, повечето хипермаркетски вериги предлагат заедно с покупката и безплатна доставка и монтаж на своите клиенти. Това обаче не е задължително и не са малко онези, които очакват вие сами да си решите този проблем. Това обикновено е съпроводено в не малко случаи и с по-ниски цени, но и с допълнителни грижи.

Макар че много хора са в състояние да монтират този тип уреди, каквито са например миялните машини, но това не винаги става правилно и понякога може да възникнат трудности. За да премине всичко успешно трябва правилно да се скачи миялната машина към източника на прясна вода, след това да се свърже и към канала, през който ще изтича мръсната вода след миенето на чинии и ако всичко това се направи успешно, значи сте си свършили работата.

Когато става дума за монтаж на миялна машина в София обаче, специалистите са единодушни, че това е малко по-сложна работа. Те масово препоръчват човек да не експериментира и наистина да търси помощ от добър ВиК специалист, с помощта на който да монтира уреда прецизно.

Много водопроводчици споделят, че неправилно инсталираната миялна машина всъщност е изложена на доста по-голям риск от повреда, а както се знае това е доста скъп уред, който не всеки може да си позволи. И ако сте заделили средства за покупката на това удоволствие, то задължително трябва да заделите и малка сума пари за инсталация. Още повече, че тук не говорим за кой знае колко скъпа услуга.

Ако все пак сте абсолютно решени да постъпите неразумно и въпреки нашите съвети решите да не търсите опитен водопроводчик, който да свърже миялната машина, има някои неща за които да помислите. Добре е най-малкото да присъства край вас човек, който да има поне бегъл опит.

При всички положения трябва да бъдете изключително внимателни с начина, по който свързвате миялната машина. Подобно на пералните, миялните машини трябва да се свържат с източника на вода при определени условия. Така например, много е важно да не се прегъват маркучите прекалено, а също така и да не отива маркучът, който отвежда мръсната вода твърде на високо.