Услугите по монтаж на тоалетна чиния, моноблок, казанче и WC акесоари у дома са неизменна част от съвременният уют и комфорт. Монтажът на този тип оборудване в тоалетната на вашето жилище изисква високо ниво на експертиза и уменията на професионален водопровочик, за да гарантирате липсата на запушвания и неизправности в перспектива.

Още един важен фактор при избор на водопроводчик за такъв монтаж се оказва и крайната цена на услугата. Ние отлично разбираме потребностите на своите клиенти и това ни кара да предлагаме напълно разумни цени, които да са по джоба на всеки, за да можете да си осигурите удобство и комфорт в своя дом.

Монтаж на тоалетна чиния - какви компоненти са нужни

Монтаж на тоалетна чиния и моноблок на топ цени в София

При монтиране на керамична чиния във вашето жилище се изискват следните ключови елементи, за да може тя да изпълнява перфектно своята функция:

  • Керамична чиния;
  • Тоалетно казанче;
  • Механизъм за работата на тоалетното казанче;
  • Контролиращо захранването с вода на резервоара кранче;
  • Удобна дъска за сядане с капак;
  • Винтове, дюбели и тапички;
  • Инструменти за работа.

 

Основната цел при монтиране на тоалетна е тя да бъде функционална и удобна за използване. Именно в тази насока е фокуса на нашата работа, когато като професионални водопроводчици бъдем извикани, за да поставим такава.

Доброто разбиране на фундаментите от гледна точка на използваемост при такъв монтаж осигурява качество и предотвратява последващи проблеми, които никак не са редки, когато хората сами е опитат да я интегрират в своята баня или тоалетна.

* Цената започва от 55лв.

Сам по себе си монтажът на тоалетна чиния не е сложен процес, но изисква знания, умения и съобразителност. Обикновено ВиК специалистите прилагат два основни метода, за да захванат чинията за пода, когато става дума за подобен монтаж.

При единия вариант те използват специално оформените дупки в чинията, за да я захванат с дюбели. Другият вариант е да използват силикон, с който директно да я залепят за плочките. Понякога единия ваирант не е възможен за изпълнение, докато в други ситуации хората се подсигуряват както с дюбели, така и с лепене.

Въпреки че основния уред е тоалетната чиния, тя само по себе си не може да просъществува и изпълнява задълженията си без необходимите канализационни връзки и вода. Това означава, че за монтажа трябва да бъдат приготвени меки връзки, канализационни тръби, както и тоалетно казанче, откъдето ще се пуска водата.
Времето, което е необходимо за монтажа, е в пряка зависимост от степента на сложност на местоположението. Ако става дума за подов монтаж чрез лепене със силикон и чинията само замества стар и амортизиран модел, тогава времето ще е много по-бързо, в сравнение с чиния за стенен монтаж, след ремонт на баня, когато трябва да се изграждат връзки, да се монтира вградено тоалетно казанче и т.н.

Монтирането на толатена чиния с прилежащи канализационни връзки и тоалетно казанче е само основната част от целия процес. Не бива да забравяме за нуждата от набавяне на съпътстващи важни материали като силикон, дюбели, професионални инструменти, настройка на механизма на казанчето, монтиране на дъската за сядане и т.н.

Всички тези компоненти изискват време, което понякога може да се отнеме повече от час, ако приемем, че стандартния монтаж се извършва за много по-малко. Именно поради тази причина и цената може да се различава двойно.

Ако става дума за замяна на стария модел тоалетна чиния с нов, който е абсолютно същия, вероятно бихте могли да се справите и сами. В посочената ситуация става дума за подмяна само на чинията, което не води до допълнителни корекции.

В случай, че изцяло подменяте чинията с казанчето, отводнителния канал или местоположението на уреда, препоръчваме да се обърнете към специалисти, каквито може да откриете в Vik-Sofia.eu.