Течовете могат да останат незабелязани в продължение на седмици и месеци. Постоянните течове могат да причинят щети на сградата, както и да се отразят на сметките за вода, което неминуемо ще ви мотивира да се справите с проблема, защото кой иска да плаща скъпи сметки, при положение, че това може да се избегне с качествен ВиК ремонт?

Отстраняването и откриването на ВиК течове обикновено не може да стане, ако се прави от непрофесионалисти. За целта най-често се налага хората да се обърнат за помощ към специализирана в отстраняването на течове ВиК фирма.

Какво предлага Vik-Sofia.eu?

Ние от Vik-Sofia.eu предлагаме професионално отстраняване на течове, което включва къртенето, отстраняването на теча и извозването на отпадъците. Нашият многогодишен опит в областта ни позволява да съумеем да се справим дори с най-комплексните ситуации. Реагираме в комплексни и спешни ситуации, като това ни прави едни от лидерите в бранша.

Какви са цените за отстраняване на течове?

Ремонт на водопроводна и канализационна инсталация Мярка Цена в лв.
Отстраняване на теч от нарушени фуги бр. 30.00 - 40.00
Отстраняване на теч от полипропиленови тръби /смяна на участък/ бр. 40.00 - 100.00
Отстраняване на теч от метални тръби /водопровод/ - след оглед
Отстраняване на теч от канализация /вертикален щранг/ бр. 100.00 - 250.00
Отстраняване на теч от тоалетна чиния /долно оттичане/ - след оглед
Отстраняване на теч от подов сифон бр. 30.00 - 60.00
Отстранявани на течове, неописани в ценоразписа. - след оглед

* Крайната цена се калкулира след безплатен оглед на място от наш служител.

Процедурата изисква време, особено с оглед факта, че понякога трудно се открива и самия проблем. Когато стане авария, първата работа е да се спре водоснабдяването, за да се избегне нанасянето на допълнителни щети. След това се проследява пътя, за да се открие проблема, който следва да бъде разрешен.

Отстраняването на авариен канализационен теч почти сигурно включва къртене, за да се открие и елиминира проблема. Освен къртенето може да се наложи и по-сериозна подмяна на тръби, допълнителни строителни ангажименти, свързване с разбиване или преместване на мебели, както и не на последно място изхвърляне на целия този строителен отпадък. Вариантите са разнообразни и само при откриване на проблема може да се обсъжда какво е най-доброто решение.

Зависи в какво се състои проблема. Ако става дума за подмяна на течащ сифон, корекцията може да стане бързо и да струва много по-малко, отколкото ако е необходимо да подмените старите железни тръби, което ще включва къртене в цялата баня, демонтаж и монтаж на тръби и дни на ред сериозна работа.

Времето за отстраняване на проблема е пряко свързан с неговия мащаб и сложност. Ако бързо и лесно се открие причинителя на проблема, който е на лесно и достъпно място, ангажиментът може да отнеме един или няколко часа.

Ако става дума за сериозен проблем, който е скрит в бетон, тухли и има нужда от къртачни услуги, услугата може да отнеме повече от ден като времетраене.

Задължително се започва с оглед и диагностика на проблема, след което се обсъждат вариантите за решаването му. Единия възможен по-лек вариант е да се постави силикон или някакъв вид уплътнение, ако става дума за малък проблем. В по-сериозните моменти може да се наложи смяна на вертикалните щрангове, поради износване или дефектиране.

Нуждаете се от професионално отстраняване на течове?

Доверете се на дългогодишния ни опит!