5 професионални съвета за отпушване на тоалетна чиния

Не е тайна, че процеса по отпушване на запушена тоалетна чиния е сред най-досадните дейности за всеки у дома. Това относително рядко битово събитие често коства куп нерви и доста неприятни преживявания за всеки, решил да се справи сам с него.

Фирма за отпушване на тоалетна на ниски цени в София

Най-ефективният начин да се справите при нужда от отпушване на тоалетна си остават услугите на професионална фирма за ВиК услуги. В случай, че сте решили да се справите сами обаче можете да се възползвате от някоя от техниките, които ще изброим в настоящата публикация. Ще направим обаче една вметка, тъй като опитът на нашата фирма говори именно за това, а именно – бъдете внимателни, защото в около 40% от случаите, когато неспециалист се захване с тази задача, то вместо да я реши ефективно, се оказва, че задълбочава сериозно проблема.

Не е изключено и след намесата на "домашния майстор" (най-често мъжът в къщата под упрека на своята съпруга) да се стигне и до цялостна подмяна на тоалетната чиния и до къртене, което не е приятно нито за домашните, така и за комшиите. И това без да споменаваме излишните разходи, които са можели да бъдат спестени, ако са потърсени спешни водопроводни услуги.

1. Отпушване с препарати

Най-често използваните препарати като Tuboflo, Мистър Мускул или Натриева основа, по-позната като Сода Каустик не винаги обаче съумяват да се справят с проблема. Все пак не пречи да опитате, но бъдете изключително внимателни, защото тези препарати за отпушване са изключително токсични и могат да навредят на здравето на хоратаи особено на децата, ако не се вземат нужните предпазни мерки.

Това е най-масовия похват, прилаган в българските домакинства, защото цената е относително ниска, а успеваемостта е в рамките на прилични нива. Все пак, ако ви се налага често да посягате към подобен тип препарати за отпушване на канали, то вероятно проблема е доста по-сериозен, отколкото изглежда и отлагането на сериозна ВиК оценка от водопроводчик може да повиши разходите ви в последствие.

2. Отпушване на тоалетната с плунжер

Този вариант е малко по-ефективен от използването на препарати, защото използва физика, а не химия т.е. базира своето действие на факта, че природата не търпи празни пространства и се опитва да ги запълни по най-бързия възможен начин. Именно вакуумните помпи и плунжери вдигат КПД при проблем с вашата тоалетна и нужда от спешното й отпушване.

Някои хора комбинират препарати и плунжер, но ако не знаете какво правите ви препоръчваме да не опитвате този подход, защото действието на описаните в точка 1 агресивни препарати може да излезе извън контрол и откровено казано да звъните на пожар на някой водопроводчик.

Съвет: При покупка на плунжер за отпушване на канали – изберете този с по-дълга дръжка, защото едва ли искате да се изцапате до лактите. Имайте предвид, че има и огромна разлика между професионален инструмент от този тип и масово продаваният в магазините в България.

3. Проволка за отпушване на канали

Един интересен инструмент, който обаче е рядкост в българското домакинство е т.нар. проволка. Тя представлява дълга пружина за отпушване на тоалетни и канали, които позволява достигането до по-дълбоко, за да се открие точката на запушване.

Все пак както споменахме по-малко от 5% от хората имат подобен инструмент и ако не сте от тях, то вероятно този метод няма да сработи за вас.

4. Закачалка

Един от най-есктравагантните и леко абсурдни начини за отпушване на тоалетна, наложил се у нас и практикуван най-често от жени на "битови майстори" е използването на изправена закачалка за избутване на наслагванията във водопровода.

Няма да ви заблуждаваме, че този метод е особено ефективен, защото просто не е. Много хора обаче прибягват до него, когато нямат други варианти, нито достатъчно време да потърсят услугите на водопроводчик за отпушване на тоалетната чиния.

5. Водопроводчик за отпушване на тоалетни

Ако сте пробвали всичко, описано по-горе без успех, то вероятно и сами сте стигнали до извода, че ще ви се наложи да потърсите професионална ВиК помощ от експерт. Разликата, която ще ви помогне да решите проблема със запушената тоалетна се състои в няколкото основни компонента, които специалиста притежава, а вие – не:

1. Опит – да познаваш типовете проблеми, означава да имаш решение за всеки един от тях, а това е опит, който се трупа с години.

2. Оборудване – специализираното професионално оборудване е създадено, за да се справя с проблеми като вашия, това е причината и неговата цена да е по-висока, а никой няма рентабилност да купува подобни инструменти, ако не работи постоянно с тях.

3. Време – всеки професионален водопроводчик ще се опита в максимално кратки срокове да реши вашия проблем с тоалетната, защото за него времето е пари, а добрата оценка за качествената работа – добри препоръки и още пари.

Ако имате проблем със запушена тоалетна у дома или в офиса, не се колебайте да си спестите няколко часа и куп нерви, като се доверите на професионалистите в областта на ВиК авариите от Vik-Sofia.eu.

* Цената за отпушване на тоалетна започва от 55лв.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
На първо място не ви съветваме да опитвате сами да отпушите тоалетната, защото може да усложните ситуацията и това да доведе до по-сериозни щети. Хората масово използват препарати, плунжери, проволки, но те нямат нищо общо с професионалните модели, които използваме в Vik-Sofia.eu.
Разбира се, можем да посетим всеки адрес на жилище или офис и да отпушим по професионален и елегантен начин тоалетната, за да можем да ви предпазим от допълнителни усложнения и завишени разходи за последващи ремонти. Обадете се на 0888 23 28 99, за да обсъдим кога ще бъде удобно да ви посетим.
Цената варира от сложността на запушването и времето, което ще отнеме изпълнението на услугата. Ако самото запушване е прекалено навътре в тръбата и има попаднало обемно чуждо тяло, отпушването може да отнеме дълго време и дори да доведе до взимането на по-сериозни мерки.
Ако запушването е повърхностно, времето за отпушване на тоалетната може да бъде сведено до няколко минути. Ако се касае за сериозно запушване може да отнеме до няколко часа.
Моля, звънене на 0888 23 28 99, за да обсъдим дали имаме тази възможност. Ако всички служители са на посещения по адреси, ще е нужно известно време, за да можем да реагираме на повикването.
Защото имаме над 10 години опит в отпушването на тоалетни и в предоставянето на професионални ВиК услуги. Ние предлагаме едни от най-добрите цени на пазара, работим авторитетно, бързо и имаме хиляди доволни клиенти.
За да предотвратите бъдещи запушвания, не изхвърляйте големи количества тоалетна хартия, мокри кърпи или други неподходящи предмети в тоалетната. Редовната поддръжка и периодичната употреба на подходящи препарати също могат да помогнат.
Ако след използването на стандартните методи като плунжер или препарати запушването не се отстранява, или ако водата се връща обратно в тоалетната, вероятно имате сериозен проблем, който изисква професионална намеса. Свържете се с нас, за да избегнете по-сериозни щети.
Имате нужда от отпушване на тоалетна чиния?

Обадете ни се още сега, за да я отпушим още днес!