Монтаж на мивка в банята, тоалетната или кухнята е специфична задача, която изисква и адекватна намеса от страна на професионален водопроводчик. Винаги разбира се можете да се опитате да се справите сам, но ако трябва да сме честни един към друг – това рядко завършва добре.

Монтаж на мивка от водопроводчик – защо се налага

Мивката в банята и тоалетната е кажи речи най-често използваното оборудване там, освен може би вратата и огледалото. Самата дейност по монтиране на една мивка е комплексен процес с много подточки, сред които:

Монтаж на мивка на ниски цени в София
  • Монтаж на смесител за вода;
  • Свързване на смесителя с тръбите за студената и топлата вода;
  • Монтиране на сифон на мивката;
  • Свързване на сифона към мръсния канал;
  • Проверка за течове от смесителя, сифона, мивката.

Както виждате процеса по монтажа завършва с проверка за правилно функциониране и именно това е етапът, при които огромна част от любителите-майстори претърпяват пълен крах. Респективно следва оценка на факта за липсата на достатъчно опит и звънене на професионален водопроводчик, който да се справи с поредното ВиК творение, създадено в опит да спестим 40-50лв.

А нямаше ли да е по-добре да повикаме майстор за смяна и монтаж още в самото начало, вместо в последствие да му създаваме излишни грижи и да обременяваме допълнително своя джоб? Разбира се, че щеше да е и всеки рационален и прагматичен човек знае отлично това.

* Цената за монтаж на мивка започва от 45лв.

* Цената за монтаж на ботуш започва от 20лв.

Мивките, които са предназначени за кухня, биват няколко различни модела. Още при самото проектиране на подмяната на мивката, особено ако е свързано и с ремонт на кухненската част, трябва добре да се помисли и да се постигне консенсус между желание за модел мивка и възможност на база местоположението й.

Ако всичко е добре планувано, монтажът би следвало да е лесна задача. Обаче в случай, че възникне проблем, тогава ситуацията може да се промени драстично и дори да се наложи подмяна на някой плот или мебелен предмет.

Монтажът на мивка в банята в миналото се е извършвал посредством метални държачи, на които е лягала мивката. Дори в някои по-стари жилища все още може да се забележи подобен тип монтаж.

Съвременните методи за монтиране са посредством дюбели и с помощта на лепило за допълнително укрепване на самата мивка.

Независисмо дали захватът ще е за стената или за самата мивка, важно е да закупите качествен модел и да избягвате най-евтините варианти. Причината е, че обикновено ниската цена при смесителите означава непредвидени и скорошни проблеми.

Някои семейства дори препоръчват новия тип смесители, които имат включен нагревател, като по този начин спестяват нуждата от прокарване на топла вода до местоположението на мивката.

Обикновено последователността е следната:

  • Захващане на мивката за плота;
  • Поставяне на сифона на мивката;
  • Свързване на мръсния канал;
  • Монтаж на смесителя посредством тръбите за студена и топла вода;
  • Проверка за неизправности и течове.
Цените за комплексна цялостна услуга по монтажа започват от около 40-50 лева в зависимост от сложността на задачата. Ако всичко е правилно планиране монтажът ще трае кратко време и всичко би следвало да бъде наред. При възникване на непредвидени трудности, цената ще бъде по-висока.
Имате нужда от монтаж на мивка в София на топ цена?

Обадете ни се сега, за да я поставим още днес!