Монтаж на душ кабина е процес, който нерядко се оказва "малко" по-сложен, от това, което повечето хора си мислят. За да бъдем максимално искрени ще кажем, че всеки може да сглоби и монтира душ кабина, но проблемите, когато тази дейност не е извършена от професионални водопроводчици започват в момента, в който пуснете водата в нея. Това важи и при други такива ситуации, като например при: монтиране на вана, монтиране на бойлери и др.

Ние от Vik-Sofia.eu имаме богат опит и редица умения, които ни помагат да се справим с този тип предизвикателства.

Много пъти сме се изправяли пред редица различни душ кабини, които са от скоро на пазара и болшинството хора не знаят как да подходят при техния монтаж. Разликата обаче между работата на един водопроводчик и обикновен човек става ясна съвсем скоро, защото дългите години опит са ни научили да съумяваме да се справим с всичко, пред което сме изправени, защото знаем, че нашите клиенти разчитат на нас, за да се насладят на комфорт и уют в своя дом и под своя душ.

Видове кабини

Монтаж на душ кабина от Vik-Sofia.eu

Съвременните душ кабини вече отдавна на са лукс и все по-често намират приложение в дома на българските потребители. Резонно те биват и различни видове, за да могат да отговорят на потребностите и очакванията на клиентите.

Според начина на отваряне на вратата:

 • С отваряеми врати
 • С плъзгащи се врати
 • Със сгъващи се врати

Според функционалността се делят на:

 • Парни душ кабини;
 • Хидромасажни душ кабини;
 • Обикновени.

Какви елементи присъстват в конструкцията

Има няколко фундаментални елемента, които са част от практически почти всяка система от този тип и важно да се познават при монтаж на душ кабини. Те са:

 • Основно тяло, което предпазва от намокряне останалата част от банята;
 • Поддушово корито, което има за цел да улови водата и да я отведе в канала;
 • Елементи за разпръскване на водата;
 • Допълнителни екстри, които могат да варират при различните модели.

Основно тяло / механично тяло

Красива душ кабина у дома

Този елемент от вашата душ кабина най-често е прозрачен и служи, за да предпазите от намокряне цялата баня. Благодарение на него се ограничава и опасността от подхлъзване в банята, което често води до травми при ползвателите. Покривът често е непрозрачен, а закаленото температурно акрилно стъкло на стените е с дебелина между 4 и 10 милиметра(в повечето случаи около 5 милиметра).

При проектирането на тази част от конструкцията е помислено и за евентуално счупване на стъклото. В подобна ситуация самото стъкло няма да се разпадне, защото е конструирано на принципа на автомобилните стъкла, за да предпази хората от разпръскване на стъклата, които биха могли да ги наранят.

Поддушово корито

Тази част от кабината има за цел да улови вече използваната вода от нея и да я отведе в канализацията през сифона, без тя да изтича навън и да създава зони на повишена влажност, които да генерират мухъл и дискомфорт в перспектива.

По-евтините видове душ кабини най-често използват санитарна пластмаса или фаянс за този елемент, докато при по-скъпите материали може да варират значително и коритото да притежава различни допълнителни екстри като например да прави масаж на краката.

Система за разпръскване на водата

Душ, пити, струйници и прочие имат за цел да осигуряват ефективното използване на водата. Тези системи могат да са доста прости, но и доста сложни. Така при по-скъпите варианти можете да откриете музикален аранжимент с помощта на стерео елементи, както и декоративни украси и осветление.

Производители на душ кабини

Има множество компании, които произвеждат душ кабини, но у нас не се внасят всички видове модели и марки. Най-често използваните и най-познати на българския пазар са:

 • Roca
 • Ravak
 • Sanotechnik
 • Ideal Standart
 • Huppe
 • Kolo
 • Fayans
 • Wellis
 • И много, много други.

Цени за монтаж на душ кабина

Цените за монтаж на душ кабина могат да варират в широк спектър. За да ви дадем точна и обективна оферта за този тип ВиК услуги се налага да направим предварителен оглед, с който да уточним колко време ще отнеме монтажа на душ кабината.

Причината се корени във факта, че този решенията от този тип, които се предлагат на пазара могат да бъдат изключително разнообразни като размери, тип, функционалност и сложност при поставянето. Това неизменно оказва пряко влияние върху крайната цена при инсталация на душ кабина.

* Цената започва от 120лв.


Ако сте решили да извършите покупка на душ кабина, но се колебаете относно това на кой магазин да се доверите, ние ви препоръчваме TeMax.bg.

Предлагат голямо разнообразие от душ кабини с високо качество на конкурентни цени.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Монтажът на душ кабина е на глед проста задача, но често се оказва по-сложна, тъй като процедурата изисква максимална точност и професионализъм от страна на водопроводчика. Затова е важно да се доверите на добри специалисти в София, каквито са служителите на vik-sofia.eu.
Тъй като на пазара съществуват разнообразни модели душ кабини като тип, дизайн, начин на поставяне, не можем да се ангажираме с точна цена за монтажа. Можем да ви дадем по-конкретна информация, когато позвъните на телефон 0888 23 28 99.
Услугата по монтаж на душ кабина е времеемка, защото изисква специфично отношение и много внимание към детайла. Обикновено изисква няколко часа работа, но за по-точна информация ви съветваме да се обадите на 0888 23 28 99, за да отговорим максимално точно.
Да, имаме солиден опит в работата, свързана с монтаж и ремонти на душ кабини. Това ни дава увереност да ви насочим към качествени модели, които се предлагат на пазара.
Моля, обадете се на 0888 23 28 99, за да уговорим ден и час на посещението, за да направим професионален монтаж.
Работим в цяла София, като обикновено записваме часове за посещения при монтаж на душ кабини в апартаменти и къщи. Очакваме да се свържете с нас.
Имате нужда от монтаж на душ кабина в София на топ цена?

Обадете ни се сега, за да я поставим още днес!