Отпушване на шахти е услуга, която е част от комплексните дейности, предлагани от професионалните фирми за ВиК услуги в София, каквато е и нашата. Тази дейност изисква сериозно ниво на подготовка и професионализъм и рядко хората могат да се справят сами със задачи с подобно ниво на сложност. Причината е, че те изискват подходящи машини, защото все пак това не е отпушване на тоалетни чинии или мивки, а доста по-трудна задача.

По правило при подобни обстоятелства, колкото по-бързо се ангажира фирма за отшушване на шахти, толкова по-добре. Времето не тече във ваша полза и колкото повече отлагате и чакате, толкова повече могат да се задълбочат проблемите, а с това и крайна цена, която заплащате за осигуряването на своя комфорт.

Фирма за отпушване на шахти на ниски цени в София

Отпушване на шахти – какво налага тази дейност

Колкото по-отдавна е изградена една шахта, толкова по-вероятно е да прибегнете до нейното отпушване. Това е така, защото с времето тя постепенно губи своята висока ефективност при отвеждане на водата, каквото е и нейното основно предназначение. Резонно с по-дългосрочната експлоатация зачестяват и проблемите.

Какви са най-честите причини за запушване

Най-честата причина за неправилното функциониране на една шахта се оказват множеството болуци, които преминат през тръбите ежедневно и нерядко намаляват нейния дебит посредством временни или постоянни запушвания.

Сред нещата, които често откриваме при отпушване на шахти най-често намираме:

  • Стари дрехи и парцали;
  • Строителни отпадъци и материали;
  • Пластмасови изделия;
  • Всякакви други твърди елементи, които могат да причинят запушване.

Защо е важно шахтата да функционира правилно

Функцията на една шахта, като част от водопроводната система, както споменахме по-горе е да отвежда водата извън сградите или обектите, които обслужва. В случаите, когато тръбата е запушена, било то заради амортизацията й или пък заради рязко запушване с твърди елементи, то последствията са повече от неприятни.

Запушената шахта не просто не може да отвежда водата, а с времето започва да влияе и на самата сграда, провокирайки наводнения, корозия, влага, малки и по-големи разрушения в стените и пода.

Качество, Цена и 100% Гаранция

Професионалното отпушване на шахти е сред онези дейности, при които имате нужда от ВиК фирма, която да подходи от гледище на своя опит и с подходящото оборудване, за да се справи бързо и 100% ефективно.

Какви са цените за отпушване на шахти?

- Мярка Цена в лв.
Отпушване на външна канализация точка 250.00
Отводняване - 300.00
Почистване на септична яма(за района на София) бр. 350.00

* Крайната цена се калкулира след безплатен оглед на място от наш служител(в зависимост от достъпа и нуждата от къртене).


Не се колебайте да ни потърсите, за да решите този неприятен ВиК проблем още днес!

Обикновено разбираме напълно случайно, когато ни споходи проблем, свързан с шахтата. Българите нямаме навика да преглеждаме канализацията, поради което, когато в шахтата попадне чужд материал, който е обемист, той може да доведе до нейното запушване. След това се получават аварии, които не са особено приятни.

Шахтата е сравнително обемисто място, през което преминават отпадните води от канализацията в жилището. Понякога запушването може да се получи от прекомерно изхвърляне на неподходящи материали през канализацията, като например строителни отпадъци ил идребни твърди елементи.

В други ситуации може по случаен начин в шахтата да попаднат детски играчки, дрехи, други твърди изделия, които също да причинят запушване.

Първият и основен принцип, по който може да забележите, че имате проблем с канала, е когато водата започне бавно да се оттича. Това е моментът, в който трябва да ви стане ясно, че очевидно има някаква преграда в канала, която задържа водата и забавя нейния преход.

Когато се стигне до момента, в който напълно водата спре да се оттича, тогава вече говорим за сериозно запушване и е необходима бърза реакция, за да не се получат нежелани последици и аварии. Не чакайте до последно и позвънете на ВиК фирма веднага, когато забележите бавно оттичане на водата.

Професионалистите във ВиК сферата избягват да споделят цени още при първото телефонно прозвъняване, тъй като не се знае колко сложен може да бъде проблема, когато става дума за запушване на шахта. Също така в тези ситуации нито един специалист не може да се ангажира с време, тъй като докато не се направи оглед, не може да се обсъжда колко сложно ще е отпушването и какви дейности ще включва.

Именно поради тези причини е трудно да се предостави точна цена, но обикновено отпушването на шахта е в размер на около 200-300 лева. Ако желаете оглед и конкретна оферта, моля свържете се с нас.

Обикновено причинителя на зловонната миризма е задържане и наслагване на отпадъчни елементи, които всъщност рано или късно биха довели до запушване на канализационната тръба.

В случай че усетите подобна миризма, която се превърне в ежедневие, потърсете водопроводчик, който да провери дали не става дума за частично запушване на тръбата.

Нуждаете се от професионално почистване на шахти?

Доверете се на дългогодишния ни опит!