Монтаж на вана e ВиК услуга, която се търси по-рядко от нашите клиенти, но която има своята специфика и изисква изключително професионално планиране, инструменти и подход. В никакъв случай не препоръчваме този тип монтажи да се извършват от непрофесионалиси, защото те крият редица рискове, както за самото домакинство, така и за вашите съседи.

При такъв монтаж индивидуалните желания на клиента излизат на преден план. Най-често този тип монтажна услуга се извършва едва след като вече са поставени плочките по пода и стените на банята.
Монтаж на вана на ниски цени в София Изключително важна част от монтажа на ваната е тя да бъде добре нивелирана, за да предотврати разплискване на водата при употреба или неравномерни нива при пълнене, които създават траен дискомфорт. Самото нивелиране най-често се прави с помощта на специални нивелиращи крачета, които имат за цел да улеснят постигането на перфектен резултат при този тип ВиК услуги.

Друго нещо, което е от съществено значение при монтаж на вана са и правите ъгли, които гарантират липсата на неприятни фуги около нея. Ако не се погрижите за тях на етап планиране на монтажните дейности, то на по-късен етап може да ви се наложи да мислите как да ги скриете.
Важно: При покупка на вана е задължително да минете през няколко задължителни стъпки като измерване на пространството, измерване на размера на ваната и т.н.

Цени за монтаж на вана

Цената за монтаж на вана в София може да варира в широк диапазон. Разликата в тази цена е обусловена от редица конкретни фактори като:

 • ВиК фирмата и натовареността й;
 • Срок за изпълнение;
 • Тип на ваната;
 • Банята, в която трябва да се монтира;
 • Демонтаж на стара вана;
 • И т.н.

Ако трябва да сме точни, монтирането на една вана е силно повлияно от конкретния случай, точно както това е фактор при монтаж и демонтаж на душ кабина например. Това е причината да правим предварителен оглед, след който даваме и крайна цена за извършване на услугата, защото не искаме да подвеждаме нашите клиенти, които разчитат на нас за коректност, лоялност и професионализъм.

* Цените започват от 120лв.

Този процес е един от най-сложните, ако се погледне от гледна точка на останалите уреди, които е нужно да се монтират в една баня. В тази ситуация трябва да се съобразят много важни елементи, за да не се получи в бъдещ период дефектиране на ваната, проблем с тръбите или плочките.

Точна цена няма, макар че професионалистите в сферата на ВиК услугите извършват тази дейност на цени, които започват от 100 лева. Причината за липса на точна цена е в големия брой модели вани, големината на банята, срока за изпълнение, други специфични или непланувани дейности около монтажа.

Да, пазарът е много богат от гледна точка на тип, вид и форма на ваната. Също така самите помещения, в които се монтират ваните, са с различна квадратура и разположение на обектите в пространството, което допълнително може да усложни ангажимента.

Монтажът може да бъде извършен върху почти всяка повърхност:

 • Плочки;
 • Дървени плоскости;
 • Тухли Итонг;
 • Бетон;
 • Метални стойки.

Всичко зависи от вида вана и дали има крачета или не.

На пазара може да откриете крачета, които биха могли да се монтират на акрилни вани, но трябва внимателно да проучите дали биха паснали на вашия модел вана. Понякога се получава така, че производителите предвиждат свободен монтаж на крачета, но в действителност има леки разминавания между различните модели, което е предпоставка за бъдещ проблем, ако не се обърне внимание още при монтажа.

Имате нужда от монтаж на вана в София на топ цена?

Обадете ни се сега, за да я поставим още днес!