Монтирането на тоалетна чиния може да бъде доста трудна задача. Типично за нашите ширини обаче, българинът обича да прави всичко сам и не понася да му се месят в уреждането на дома и домашния уют. Това може да бъде обаче нож с две остриета. От една страна, това може да ви спести наистина доста средства. От друга страна, както е казал народът, евтиното може да излезе по-скъпо. Ето защо, преди да се заемете с тази задача, най-добре е поне да сте отлично подготвени.

1. Ако ще подменяте тръби действайте точно тогава

Ако смятате в определен момент да подменяте канализационните тръби във вашата тоалетна, най-добре направете това в момента, в който ще подменяте тоалетната чиния. Това е най-подходящият момент, защото веднъж поставена, чинията не е добре да се мести. Разбира се, има добри майстори, които могат да ви помогнат да направите това много качествено и деликатно, но все пак никой не може напълно да гарантира, че чинията няма да се повреди при подобна интервенция. Ето защо, ако смятате да подменяте тоалетната чиния, няма да е зле да се погрижите и за тръбите, ако са стари. А защо да не направите и смяна на старите и корозирали щрангове?

2. Очертайте мястото

Преди да монтирате тоалетната чиния там, където и е мястото, първо я поставете пробно, все едно сте я монтирали. Вместо това обаче, просто очертайте основата и с молив или с някакъв фулмастер или с друго нещо, което ще може да ви покаже кое е точното място, на което да поставите чинията. Очертаването предварително ще ви посочи мястото, на което да поставите чинията в последствие. Това е добра практика и в други ВиК ситуации, като например монтаж на мивка. Там също е важно предварително да е определено точното място за мивката.

3. Не разчитайте само на завинтването

Макар че тоалетната чиния се предлага в комплект с всички необходими гайки, болтове и пластини, горещо се препоръчва тя да се залепи здраво и стабилно към пода на тоалетната. Именно така ще може да се придаде необходимата стабилност и ще се избавите от усещането, че тоалетната хлопа и е паянтова. Освен това, именно по тази причина преди малко ви посъветвахме да очертаете мястото. Сега, когато идва време за залепването, можете да поставите лепилото от вътрешната страна на линията, която е обозначила външните граници на тоалетната чиния.

4. Залепете и уплътнете тръбата плътно

Тръбата трябва да бъде залепена към новопоставената тоалетна чиния със специално лепило. За да изберете най-подходящия продукт, най-добре е да се консултирате в магазина, от който купувате самата тоалетна чиния. А ако в един момент прецените, че не можете да се справите сами, възползвайте се от нашите професионални ВиК услуги по монтаж и подмяна на тоалетна чиния! Ние ще свършим работата вместо вас, при това на изключителни топ цени, изключително бързо и изключително качествено!