За никой не е тайна, че запушената тоалетна е едно от най-неприятните неща, които биха могли да сполетят всяко семейство. Със сигурност са ви необходими няколко идеи, които да ви бъдат в помощ, при възникване на подобен тип авария, а защо не цели 5 на брой!? Справете се бързо, лесно и успешно с неприятния проблем във вашите бани, прилагайки нашите съвети.

1. Използвайте тел за отпушване на канали или плунжер

Този метод е един от най-разпространените и често прилагани. Навярно сте попадали на телевизионен сериал или филм, в които възниква подобен тип авария. Сещате ли се коя е първата реакция на домакините? Те бързо се запътват към онзи тел, служещ им за отпушване на канала. Дали това е най-правилното решение, ще разберете малко по-късно.

Ако сте решили да използвате плунжер, то трябва да сте наясно, че е добре да има достатъчно вода в тоалетната. За да бъде ефективно вашето отпушване, то следва с резки движения да предизвикате вакум, така замърсителите се разместват и канала се отпушва за секунди. Лесно е, нали? А и не отнема твърде дълго време! Но дали винаги този метод завършва с успех, зависи от сериозността на запушения канал.

2. Заливането на тоалетната с вряла вода

Ако ли пък не настоявате да се възползвате от фирма за ВиК услуги, то бихте могли да залеете тоалетната у дома с вряла вода и да се надявате, че проблемът ще бъде разрешен. В противен случай, ние ви съветваме да се свържете с професионален водопроводчик, който несъмнено ще се справи с възникналата авария.

3. Отпушете тоалетната у дома с бутало

Ако в семейството ви присъстват едно, две или повече деца, то ние ви съветваме в дома ви да заема почетно място предметът, наречен бутало. Ако все още не сте се оборудвали с него, то бихте могли да го откриете в повечето магазини за строителни материали или в железарии. Детските играчки често се оказват основателна причина за запушването на канала в тоалетната. С помощта на познатото ни вече бутало, можете да разрешите своя проблем в рамките на няколко минути.

4. Използвайте каналин, дори и да е направен от подръчни материали

Имате възможността да се справите с този вид дискомфорт у дома, със съдействето на каналин, направен ръчно от вас самите. Ако имате ясна представа за това от какво точно е запушена вашата тоалетна, то бихте могли да я отпушите с помощта на сода и оцет, които несъмнено ще разтворят мръсотията.

5. Потърсете помощта на професионален водопроводчик

Ако ли обаче проблемът е доста по-задълбочен и сериозен в сравнение с  натрупала се мръсотия или попаднала детска играчка в канала, то ние ви предлагаме да се обърнете час по-скоро към услугите, които предлагат фирмите за ВиК. Със съдействието на професионалните водопроводчици и техните утвърдени компетенции, можете  да се лишите пълноценно и перманентно от връхлетялото ви неудобство.

Ще откриете реномирана и надеждна фирма, която не ще изисква солидно заплащане за извършената ВиК услуга. Направете проучване в Интернет и се доверете на истинските професионалисти, за да се чувствате уютно и комфортно в собствения си дом.