Каналите често биват запушвани, поради ред причини, различаващи се съществено една от руга. Основната причина би могла да се анализира в процес на отпушване на канализацията. В зависимост от това какъв по вид е канализационната система и степента на запушването ѝ, то ние ви предлагаме няколко различни метода за предотвратяване на проблема, като при всеки един от тях се използва различни видове специализирано оборудване.

За жалост, често се превръщаме в жертва на запушени канализационни тръби. Ако самото запушване е в ъглите и там са попаднали чуждите тела, то ние ви съветваме да се обърнете към услугите на ВиК фирма, тъй като тук ще ви е необходима възможно най-модернизираната апаратура, която да се погрижи за отстраняване на аварията. Специализираните кабели, на свой ред, влизат в употреба при почистване на щранг от канализацията между две отделни шахти.

Как да се предпазим от аварийна ситуация? Съвети от експерти!

Дори и да не искаме, ситуациите, които ни оставят куп разправии, се случват по-често от колкото сме очаквали. Ежедневно всички ние изхвърляме твърде много отпадъци в канала. Това несъмнено води след себе си до куп разправии. Почистващите препарати са другият фактор, който често е в състояние да предизвика катастрофа. Ако препаратът не се е разтворил добре, той се утаява в тръбите и това води до запушване.

Ако в едно семейство често се налага да се почистват тръбите и непрестанно се опира до съдействието на ВиК специалисти, то най-разумно би било да се замисли за евентуална смяна на тръбите. При постоянно почистване на канализационната система, вътрешният диаметър на тръбите намаля постепенно и това води до цялостното им разрушение. За да не се превърнем в наблюдатели на истинска ужасна катастрофа в дома си, то най-добре би било да изпреварим събитията и да извършим смяната.

Ако искате да избегнете спешни случаи, за които споменаваме по горе в текста, то експертите от утвърдените ВиК фирми ни съветват профилактично да почистване канализационните тръби веднъж или два пъти годишно, без да има основателна причина да го правим. Така след време не ще съществува опасност от цялостната им подмяна. Задължение на всеки един водопроводчик е да се отзовава на обаждането ни, независимо дали случаят е спешен или повикването е за обезпечителна мярка.

Ако у дома ви се появи авария, то не рискувайте сами да я отстраните. Редно е да се консултирате с компетентни лица, които са натрупали достатъчно опит и компетенции в тази област. Освен това, ВиК специалистите разполагат с нужните инструменти и машини, които да доведат нещата до техния положителен край.