В днешно време разнообразието от вани, които се предлагат в търговската мрежа е толкова голямо, че вместо да ни улесни, то прави избора ни значително по-сложен. Ваните варират от огромен диапазон по отношение на цената, като не по-различно е и отношението в размерите, във формата, в материалите на изработка и какво ли още не.

По отношение на цената

Ако търсите нещо по-луксозно, имайте предвид, че продуктите могат направо да ви смаят с възможности, дизайн и разбира се с цената, която се изисква да заплатите за да ги притежавате. Ако искате нещо наистина шик, цени от около 3000 и повече лева не бива да ви смущават, защото те са нещо съвсем естествено.

В същото време, ако искате да похарчите по-малка сума можете да откриете интересни модели и за около десет пъти по-ниска цена. Когато избирате вана се съобразете с възможностите си, защото няма смисъл да харчите за нещо, което не можете да си позволите и което няма да можете дори да използвате пълноценно, защото дори и поддръжката е скъпа.

Допълнителните екстри

Имате ли нужда от тях? Ако не, тогава по-добре изберете нещо, което ще ви струва по-малко, защото екстрите изключително много оскъпяват. Помислете дали имате нужда от допълнителни екстри от типа на хидромасаж и други такива.

Размерите

Повечето жилища са доста малки напоследък, така че много хора мислят, че няма да се намери подходяща вана за тях. Имайте предвид, че ако това е вашето положение, най-добре е изобщо да се замислите дали имате нужда въобще от вана и ще я използвате ли.

Ако не, тогава няма смисъл да харчите пари за нея, а би било по-полезно да се ориентирате към една кабинка за баня, която може да ви помогне много по-добре да организирате пространството. Ако обаче мятате, че все пак искате вана, тогава знайте, че можете да имате такава дори и ако пространството е силно ограничено. Има модели, които са създадени дори и за съвсем миниатюрни бани.

Помислете за материалите

На пазара се продават различни модели вани според материалите, от които са изработени. Те могат да са фибросъкло (един от най-често срещаните), от акрил (също доста популярни), но могат да са например и на метална основа и покрити с порцелан, което е доста по-рядко и скъпо удоволствие, което се търси за по-луксозни и скъпо обзаведени домове.

Свободно стояща или вградена

Този въпрос изобщо не стои пред повечето хора, защото при размерите на жилищата едва ли повечето хора мечтаят за подобно нещо. И все пак, ако искате такава, знайте, че те са много елегантни и създават типично ретро усещане, което ги прави и доста търсени от по-заможни хора. Вградените а разбира се по-удобни и по-рационални. Те заемат по-малка площ и са по-подходящи за съвременния тип жилища.

Ако вече сте си избрали вана, но не можете да я инсталирате, обърнете се към доказали се професионалисти във ВиК ремонти и монтиране на вана.