Изборът на фирма за ВиК услуги в София може да е доста труден и човек трябва да мисли добре преди да се втурне през глава към първата фирма, която му попадне пред очите. Обикновено това означава, че нямате и грам понятие за какво става дума, а това от своя страна води то там, че лесно могат да ви подведат. Ето няколко доста прости съвета, на които да обърнете внимание предварително за да сте готови за това, което предстои.

1. Имайте запас от контакти на ВиК фирми

Добре е, дори и ако нямате нужда от ВиК фирма в момента, да знаете имената на няколко фирми от града, защото когато се случи някоя авария, тогава вече е късно да се търси качество и човек обикновено за залавя за първото, което му се мярне пред очите. Ето за е препоръчително когато сте по свободни да прочетете това-онова по въпроса, дори и без да ви трябва точно сега.

2. Съветвайте се с близки хора

Много добре е да чуете мнението на ваши близки хора, които скоро са се справяли с подобни проблеми. Почерпете от техния опит и попитайте колко им е струвало да ползват дадена услуга и дали са останали доволни или не. Може да се окаже, че някоя фирма, която иначе предлага отлични цени, е оставила доста софиянци недоволни.

3. Четете по форуми

Макар че не може да се твърди със сигурност, че това, което се пише по форумите е истина, все пак по-добре да разгледате. Ако на много различни места преобладават сходни мнения, тогава най-вероятно има известна истина в това, което пише. Разбира се, никога не можете да бъдете съвсем сигурни, но все пак е един допълнителен източник на информация.

4. Поинтересувайте се какви услуги предлага фирмата

В големите градове като София, където конкуренцията е наистина много голяма, е на лице един интересен феномен, че повечето фирми се специализират по-ясно в дадена област за да имат по-големи шансове да се затвърдят на пазара. По този начин, дори и да откриете ВиК фирма с безупречна репутация за отпушване на тоалетни или монтаж на вани в София например, все пак съществува риск тя да предлага не такива услуги, каквито вие търсите към момента.

5. Не търсете задължително най-ниските цени

Цените в големите градове са високи и София не е изключение. И ако в малките градчета могат да се намерят различни услуги на различни цени, то в столицата обикновено нещо да е много евтино не е добър сигнал, защото това често означава по-ниско качество. Ето защо, макар и да е от значение, цената никога не бива да играе определящата роля.