Монтажът на перална машина не е сложна задача, но има правила, с които трябва да се съобразите. Много е важно да спазите някои условия и само така ще можете да получите крайния резултат, който желаете, а именно добре функционираща пералня, която няма да ви създава проблеми.

Внимавайте с прегъванията на маркучите

За да избегнете неприятни ситуации и повреди причинени от небрежност, трябва да обърнете много сериозно внимание на маркучите. Много често когато човек се опита да инсталира сам закупената от него пералня, той прегъва твърде много маркучите, при което затруднява работата на уреда.

Прегъването може да засегне или маркуча, по който водата идва, или маркуча, който отвежда мръсната вода към отходния канал. И в двата случая е лошо, но последствията могат да са неприятни по различен начин. При всички положения при инсталацията трябва да сте напълно уверени, че тръбите и маркучите не правят много резки завои, защото само така всичко ще е наред.

Не издигайте отходния маркуч твърде нависоко

Друг момент, който е важен за правилната работа на пералнята също толкова, колкото и това да не прегъвате тръбите е височината. Избягвайте отходния маркуч, който изхвърля мръсната вода да отива твърде нависоко. Специалисти препоръчват да го държите до нивото на ръста на пералнята. Разбира се, ако пералната машина е добра, ако е по-нов модел и е по-мощна тя може би ще се справи с това, но все пак трябва да сте много внимателни и да избягвате подобни положения.

Винаги прочитайте инструкциите

Дори и преди да сте инсталирали пералня не веднъж, специалистите съветват винаги да прочитате инструкциите, защото от уред до уред понякога разликата може да е доста сериозна. Различните перални имат различни изисквания за разположение на маркучите, височината до която могат да достигат, ъглите, до които могат да се прегънат и така нататък.

Предварителната подготовка може и да не е много приятна и да е дори малко досадно да четете тези инструкции, но не забравяйте, че все пак го правите с цел да се спестят пари. Ако нямате желание за това, то най-вероятно няма да се справите добре и с монтажа, което на свой ред е добра причина да потърсите опитен и добър водопроводчик, който да го направи вместо вас.