Поставянето на пералня или миялна далеч не е толкова лесно и елементарно, колкото звучи на думи. Истината е, че се изисква майсторлък и това съвсем не е детска игра. Тук бихме искали да ви кажем кои са трите най-често давани съвета, когато човек желае да монтира подобен уред у дома. А за да бъдем възможно най-актуални, попитахме ВиК специалисти кои са трите неща, които биха казали на своите клиенти.

1. Търсете професионалист, не се опитвайте да импровизирате

При монтаж на миялна машина или на пералня има доста тънкости, които човек трябва да има предвид. Ако никога преди не сте правили подобно нещо, то вероятността да се допусне грешка и да стане някой неприятен гаф е може би около 99% или казано с други думи - почти сигурно е, че нещо ще се оплеска.

По тази причина специалистите в областта на ВиК услугите съветват да разчитате единствено и само на помощта на опитни майстори. Само и единствено по този начин ще сте спокойни, че всичко е скачено както трябва и няма да се получи някоя неприятна авария още при първото използване на пералнята или съответно на миялната машина.

2. Внимавайте много с подовата настилка, върху която поставяте уредите

При монтаж на пералня или миялна машина един от най-важните моменти е да помислите за подовата настилка, която ще служи за основа на уредите. Като цяло е препоръчително да се избягват настилки от типа на паркет или дюшеме, защото при вадене на дрехи от пералнята или на измити чинии и чаши винаги има риск да попадне вода върху подовата настилка. Това може да причини повреди на настилката. Ето защо не е добре този тип настилки да се използват в комбинация с подобни уреди.

3. Внимавайте с уредите за вграждане - тук е нужен допълнителен професионализъм

Действително не може да се отрече, че уредите за вграждане в края на краищата създават един много естетичен външен вид, който не е типичен за останалите произведения на бялата техника. Със сигурност с тяхна помощ може да се постигне много по-високо ниво на завършеност на цялостния интериор.

Заедно с многобройните предимства обаче има и някои недостатъци, като например това, че при повреда те са по-трудни за ремонтиране. Ето защо при монтаж на уреди от вграден тип задължително трябва да потърсите експертна помощ. Имайте предвид, че неправилния монтаж на такива уреди може да завърши с много неприятни последствия за вашия интериор и особено за подовата настилка.