Типична черта за нашенеца е, че всичко иска да си поправи и монтира сам. Похвално е подобно самочувствие и предприемчивост, но все пак не е ли най-добре да оставим всичко в ръцете на професионалистите? Когато човек има нужда от зъболекар не си поправя сам зъбите.

Е, същото е и когато има нещо да се монтира или поправя - нужен е професионализъм. За да се подреди всичко правилно и за да не съсипем чисто новата пералня още преди да сме я ползвали, специалистите съветват да разчитаме на опитен водопроводчик. Ето защо:

Монтажът на пералня е сложен и изисква известен опит

Ако сте специалист по перални машини или ВиК специалист, който се занимава с монтажа на перални машини всеки ден или поне това е част от практиката му, тогава вероятно за вас да монтирате новата си пералня ще е като забавна детска игра. Истината обаче е малко по-различна.

Факт е, че ако нямате предишен опит или това не ви е професия, тогава най-вероятно ще срещнете сериозни затруднения с това. Има си някои тънкости, които идват от това, че трябва правилно да скачите някои тръби и грешки не са допустими. На теория звучи лесно, но на практика не е съвсем така.

Освен че трябва да свържете пералнята с източника на чиста вода, от където тя да черпи вода за да функционира правилно, трябва също и да я свържете и към канала, защото само така ще може да се оттече мръсната вода от прането където и е мястото. За да свържете всички тръби може да ви трябва известна практика, защото може нещо да се обърка, а пералнята е скъп уред и не си струва да я повредите само заради това, че сте си наумили, че можете да се справите и сами.

Маркучите трябва да се поставят спрямо определени правила

Маркучите, които ще отвеждат мръсната вода трябва да се поставят при определени условия. Те не могат да отиват на по-голяма височина от упътването в инструкциите за монтаж, маркучите и тръбите трябва да отговарят на определена големина и освен това не трябва да правят прекалено остри извивки.

Всичко това трудно можете да предвидите сами, ето защо винаги се препоръчва да потърсите помощ от експерт, който да ви помогне да направите всичко това за отрицателно време. Всичко това важи и за източника на прясна вода, който трябва също да се свърже с пералнята при определени правила.

Услугата е евтина и всеки може да си я позволи

Много е важно да се каже това, че тази услуга не е скъпа и на практика е по джоба на всеки. Монтирането на пералня може да отнеме съвсем кратко време и всъщност може изобщо да не представлява трудности ако имате опит. Разбира се, много хипермаркетски вериги предлагат безплатна доставка и монтаж, но това не винаги е така.

Ако сте попаднали на магазин, от който не се предлагат тези екстри, тогава можете просто да разчитате на услугите на някой професионален и добър водопроводчик в София, който знае какво прави. На практика, малката инвестиция за хонорар за наемането на опитен водопроводчик може да ви спести много грижи в бъдеще, още повече, че човек никога не знае как може да обърка нещата с недостатъчния си опит.